Προφυλακίστηκαν οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίζονται τα πέντε μέλη του κυκλώματος πού μετέφεραν παράνομα μετανάστες από την γείτονα χώρα και είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους από τη Χίο μέχρι την Σάμο και την Κω.
Επίσης έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το έκτο μέλος του εν λόγω κυκλώματος πού διαφεύγει της σύλληψης και φέρεται ως ο εγκέφαλός του.
Οι πέντε συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή και του εισαγγελέα Σάμου στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Απριλίου 2026.
Πρόκειται για έναν 45χρονο Τούρκο και τέσσερις συνεργούς του. Ένα οργανωμένο κύκλωμα με δράση που φαίνεται να εκτείνεται από τη Χίο έως τη Σάμο και την Κω με πολυεπίπεδη δομή και «πλοκάμια».
Τις κινήσεις του 45χρονου δουλέμπορου, ο οποίος ζούσε μόνιμα στο νησί, παρακολουθούσε επί έναν χρόνο το Γραφείο Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου σε συνεργασία με την ΕΥΠ. Είχε πραγματοποιήσει αγορές καταστημάτων εστίασης, αλλά και τουριστικού καταλύματος. Οι επιχειρήσεις αυτές υπολειτουργούσαν, και τις χρησιμοποιούσε σύμφωνα με πηγές της ΕΥΠ, ως “βιτρίνα” για τις παράνομες δραστηριότητές του. Τα χρήματα που έβγαζε ήταν δυσανάλογα με τις αγορές που έκανε στη Σάμο.
Σχετικά Άρθρα
08/04/2026 - 16:17
08/04/2026 - 15:52
Δείτε επίσης