Λάκης Λαζόπουλος κατά Νίκου Μάνεση: «Η αθλιότητα είναι αθλιότητα, δεν έχει χρώμα χιούμορ»
Με ένα ακόμα επεισόδιο του “Αλ Τσαντίρι Νιουζ,” ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει δυναμικά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, το βράδυ της Τετάρτης, από τη συχνότητα του Μεγάλου Καναλιού. Όπως συμβαίνει σε κάθε εκπομπή, ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναλύει την ελληνική σόουμπιζ και τα τρέχοντα γεγονότα με τον καυστικό του τρόπο. Στην πρόσφατη εκπομπή του, όμως, η προσοχή του επικεντρώθηκε σε μια αρκετά σοβαρή δήλωση που έκανε ο Νίκος Μάνεσης σχετικά με τη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών.
Η Αντίδραση του Λάκη Λαζόπουλου
Λίγες ημέρες πριν από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ο Νίκος Μάνεσης, στη διάρκεια της ενημερωτικής του εκπομπής, ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του. Είπε χαρακτηριστικά: “Έκανα μπλακ χιούμορ. Αν αυτό ενοχλεί, ζητώ ταπεινά συγγνώμη, το παίρνω πίσω.” Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Λάκη Λαζόπουλου. Αμέσως μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, ο Λαζόπουλος δεν δίστασε να εκφράσει τη γνώμη του.
“Κ. Μάνεση, σας ακούσαμε. Αν αυτά ενοχλούν… Εγώ θα σας πω αυτό: Κάθε φορά που ένας δημοσιογράφος λέει κάτι αθλιότητα εν ονόματι των κυβερνητικών του υποχρεώσεων, δεν θα πρέπει να το αποκαλεί black χιούμορ,” τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Σημασία της Αθλιότητας
“Η αθλιότητα είναι αθλιότητα, δεν έχει χρώμα χιούμορ,” συνέχισε. Ο Λάκης Λαζόπουλος υπογράμμισε ότι το σχόλιο του Μάνεση δεν ανταγωνίζεται το χιούμορ του απλού κόσμου. Αντίθετα, χαρακτήρισε το χιούμορ του Μάνεση ως “χιούμορ του καθεστώτος.” Ο Λαζόπουλος επεσήμανε ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αναπαριστούν τη φωνή του λαού, και όχι να υπηρετούν το καθεστώς.
“Εσείς οι καθεστωτικοί ειρωνεύεστε τον κόσμο, λέγοντας ότι ‘θέλουμε Ολυμπιακό στάδιο’ για να διεξαχθεί η δίκη,” είπε με έντονη αποδοκιμασία. “Δεν πρόκειται για χιούμορ του κόσμου, αλλά για χιούμορ που αποπροσανατολίζει τους πολίτες,” συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης.
Η Ζωτική Σημασία του Ρόλου των Δημοσιογράφων
Στο πλαίσιο αυτό, ο Λάκης Λαζόπουλος τόνισε ότι η δημοσιογραφία έχει καθήκον να υπηρετεί την αλήθεια και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κοινού. “Αυτό το δέχομαι. Αλλά αυτή είναι η δουλειά τους, κυρία μου, δημοσιογράφοι… βουλευτές τηλεόρασης. Φυλάνε το καθεστώς,” σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η συζήτηση αυτή δεν αφορά μόνο την περίπτωση του Μάνεση, αλλά θίγει συνολικά την ποιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας. Ο Λάκης Λαζόπουλος εκφράζει μια πραγματικά ανησυχία για το πώς οι εκφωνητές των ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι έχουν επηρεαστεί από το πολιτικό καθεστώς, ώστε η δουλειά τους να εκφυλίζεται σε επιφανειακό χιούμορ που δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης