Ισπανία: Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε πυρκαγιά σε κτίριο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/03) σε κτίριο στην πόλη Miranda de Ebro στη βόρεια Ισπανία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους, συνολικά επτά άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο. Δύο από τα θύματα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ πέντε ακόμη διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα αγόρι 11 ετών και ένα κορίτσι 7 ετών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, ξέσπασε σε πολυκατοικία στη Miranda de Ebro, πόλη με περισσότερους από 35.000 κατοίκους που βρίσκεται στην επαρχία Burgos Province, περίπου 60 χιλιόμετρα από το Bilbao.

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν την κήρυξη τριήμερου πένθους στην πόλη.

Τη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε και ο πρόεδρος της περιφέρειας Castile and León, Alfonso Fernández Mañueco, ο οποίος δήλωσε «συντετριμμένος», εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου πέντε νέοι ηλικίας 14 έως 18 ετών έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο κοντά στη Βαρκελώνη, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή