Γαλλία: Στέλνει αντιπυραυλικά συστήματα και anti-drones στην Κύπρο μετά από επίθεση στη βρετανική βάση

Η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει αντιπυραυλικά συστήματα, συστήματα κατά των drones και μία φρεγάτα στην Κύπρο μετά από βρετανική κυρίαρχη βάση στο νησί δέχθηκε επίθεση από drones, ανέφερε το ημιεπίσημο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA) την Τρίτη.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής και δεύτερης γαλλικής φρεγάτας

Παράλληλα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Καγκελάριο της Γερμανία, Όλαφ Σολτς, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποστολής ακόμη μίας φρεγάτας από γερμανικής πλευράς. Το εάν θα προχωρήσει και αυτή η ενίσχυση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή