Μυστήριο με σορό στη Χαλκιδική: «Κλειδί» ένα δαχτυλίδι για την ταυτοποίηση – Το μακάβριο εύρημα της βαλίτσας
Μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε δασική έκταση στον Γλαρόκαβος στη Χαλκιδική, όπου εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση, με την Αστυνομία να επιχειρεί την ταυτοποίηση του θύματος.
Φως στην υπόθεση της σορού αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που είναι προγραμματισμένο να γίνει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.
Η σορός βρέθηκε σε περιοχή, όπου διεξάγονταν εργασίες καθαρισμού, ενώ την Αστυνομία ειδοποίησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ο οποίος ενημερώθηκε για το μακάβριο εύρημα. Από την πρώτη εικόνα που έχει η Αστυνομία, τα μέλη της σορού ήταν τυλιγμένα σε σακούλες, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκε και μία βαλίτσα.
Η σορός έφερε δαχτυλίδι στο χέρι, εύρημα που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό για την ταυτοποίηση.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να προσδιοριστεί ούτε το φύλο ούτε η ηλικία του θύματος. Εκτιμάται – πάντως – ότι ο θάνατος επήλθε πριν από αρκετό χρονικό διάστημα.
Η προανάκριση από την Ασφάλεια Πολυγύρου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Χαλκιδική: «Αν δεν γίνονταν οι εργασίες καθαρισμού δεν θα αποκαλυπτόταν η διαμελισμένη σορός»
«Αν δεν γίνονταν εργασίες καθαρισμού στο δάσος, δεν θα βρισκόταν ποτέ η βαλίτσα της φρίκης», λέει στη Voria o Γιώργος Τσιρκούδης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πευκοχωρίου, του δήμου Κασσάνδρας, ο πρώτος που αντίκρισε το διαμελισμένο πτώμα.
Λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Τσικούδης κι ένας εργάτης βρισκόταν στο σημείο, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον χωματόδρομο, προκειμένου να κάνουν εργασίες αποψίλωσης του δάσους, μετά από εντολή του Δασαρχείου και ενόψει της θερικής περιόδου. «Προφανώς η βαλίτσα ήταν καταχωμένη στους θάμνους ή σε κλαδιά κι αν δεν έμπαινε εκεί το μηχάνημα δεν θα βρισκόταν. Ακόμη κι εγώ που είμαι κυνηγός και βρίσκομαι στην περιοχή, δεν είχα δει κάτι το προηγούμενο διάστημα», αναφέρει.
Αρχικά είδε κάποια οστά και θεώρησε πως ήταν από ζώο, αλλά όταν τα περιεργάστηκε διαπίστωσε πως επρόκειτο για ανθρώπινη σορό. Στο σημείο υπήρχε μία κόκκινη βαλίτσα με μία κουβέρτα που, λόγω της σήψης και πιθανόν από τα αίματα, είχε πάρει διάφορα σκούρα χρώματα και γύρω της μερικές μεγάλες πλαστικές σακούλες, μαύρες και μπλε από αυτές που χρησιμοπούνται για τα οικιακά απορρίμματα.
«Θεωρώ σίγουρο πως οι σακούλες ήταν μέσα στη βαλίτσα και το μηχάνημα που καθάριζε τα χόρτα άνοιξε τη βαλίτσα και τις σκόρπισε. Είδαμε ένα τμήμα της σορού ακέφαλο και μόνο τον κορμό. Ανήκε μάλλον σε γυναίκα, καθώς το μαύρο ρούχο που φορούσε είχε γυναικεία μανίκια και παρακάτω βρέθηκε ένα κομμάτι που έμοιαζε με γυναικεία φούστα», πρόσθεσε ο κ. Τσιρκούδης.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, αστυνομικοί απέκλεισαν τον χώρο και ενημέρωσαν ιατροδικαστή. Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη θα φωτίσει τόσο τον χρόνο όσο και τον τρόπο με τον οποίον έχασε τη ζωή του το θύμα, ενώ ήδη εξετάζονται τα αρχεία των αρχών με τις εξαφανίσεις, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτότητα του θύματος.
«Ήταν σοκαριστικό το θέαμα, δεν μου φεύγουν οι εικόνες από το μυαλό. Δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος από την περιοχή και δεν μπορεί να πάει κάπου το μυαλό μου, μάλλον έφεραν από αλλού τη σορό και την πέταξαν εκεί. Η απόσταση από τον χωματόδρομο είναι πολύ μικρή και εύκολα κάποιος μπορούσε να αφήσει το αυτοκίνητό του στον δρόμο και να θάψει πρόχειρα τη βαλίτσα στο δάσος, ξέροντας πως δεν θα βρεθεί ποτέ», ανέφερε ο κ. Τσιρκούδης.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης