Επίθεση τζιχαντιστών στον Νίγηρα: Δεκάδες νεκροί
Σε μια αιματηρή επίθεση σε δύο χωριά της δυτικής πολιτείας Κβάρα, τουλάχιστον 75–170 Μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν επειδή αρνήθηκαν να υποταχθούν σε εξτρεμιστές που κήρυτταν αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης AbdulRahman AbdulRazaq.
Επιπλέον, 38 άτομα απήχθησαν, σπίτια και καταστήματα πυρπολήθηκαν, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και γιοι του τοπικού παραδοσιακού ηγέτη.
Η κυβέρνηση κατηγόρησε την ισλαμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ, και ο Πρόεδρος Bola Tinubu έστειλε στρατό στην περιοχή.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν παράλληλα με άλλες σε Katsina και Borno, και καταγράφονται καθώς η Νιγηρία παραδέχεται για πρώτη φορά επίσημα την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα για υποστήριξη πληροφοριών και καταπολέμηση των τζιχαντιστών.
Η Amnesty International καταδίκασε τις επιθέσεις, αναφέροντας εκτελέσεις εξ επαφής και κάψιμο ζωντανών, ζητώντας έρευνα για την πλήρη έλλειψη ασφάλειας των κατοίκων.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης