Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2026

Απάτη με πρόσχημα την κακοκαιρία: Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν προσωπικά στοιχεία

Η μαρτυρία παρ’ ολίγον θύματος απάτης

Τη δική της εμπειρία περιγράφει στο Newsroom και τον Γιώργο Σιαδήμα η κα Ελένη από τη Λάρισα, η οποία δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που συστήθηκε ως «διευθυντής της ΔΕΗ».

«Στην περιοχή της Λάρισας είχαμε κακοκαιρία και με κάλεσε κάποιος χωρίς απόκρυψη. Φαινόταν κανονικά ο αριθμός. Συστήθηκε, μου είπε ονοματεπώνυμο και ότι είναι διευθυντής της ΔΕΗ. Μου ανέφερε ότι θα υπάρξει διακοπή ρεύματος και μου ζήτησε να κατεβάσω τον διακόπτη για να έρθει συνεργείο να ελέγξει τον πίνακά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια σημείωσε πως οι δράστες φαίνεται να έχουν πρόσβαση σε βασικά στοιχεία των πολιτών, γεγονός που τους καθιστά ακόμη πιο πειστικούς.

Ζητούν ακόμη και να βγάλουν κοσμήματα από το σπίτι

Σύμφωνα με την κα Ελένη, παρόμοια τηλεφωνήματα έχουν δεχθεί και άλλοι κάτοικοι της Λάρισας, με τους απατεώνες να φτάνουν σε ακόμη πιο ακραία αιτήματα.

«Σε κάποιους ζήτησαν να μαζέψουν ασημικά και χρυσαφικά και να τα βγάλουν έξω από το σπίτι, δήθεν για να μην υπάρξει αγωγιμότητα και κίνδυνος ηλεκτροπληξίας», ανέφερε.

Έκκληση για προσοχή

Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην δίνουν προσωπικά στοιχεία τηλεφωνικά και να γνωρίζουν ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ζητά ποτέ τέτοιες πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, ούτε δίνει οδηγίες για αντικείμενα μέσα στο σπίτι.

Σε κάθε ύποπτη κλήση, οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν απευθείας με τον ΔΕΔΔΗΕ ή να ενημερώνουν την Αστυνομία.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή