«Σουρωτήρι» ο δρόμος που σκοτώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία – Οι εκτιμήσεις για το δυστύχημα
Σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση περιγράφεται το οδικό δίκτυο στο σημείο της Ρουμανίας όπου σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα το οποίο κόστισε τη ζωή σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα μετέφερε από το σημείο ο δημοσιογράφος του ΕΡΤnews Κώστας Καντούρης, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ.
Όπως μετέδωσε, ο δρόμος χαρακτηρίζεται από συνεχή διέλευση φορτηγών και έντονες φθορές, ενώ ακόμα και το συνεργείο που κάλυπτε το ρεπορτάζ υπέστη ζημιές κατά τη διαδρομή. «Πρόκειται για έναν δρόμο με συνεχή κίνηση φορτηγών. Σε λίγα λεπτά περάσαν δεκάδες νταλίκες, δεν σταματούν καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο δρόμος είναι σουρωτήρι»
Το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιότερα από το σημείο του δυστυχήματος, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη. Όπως περιέγραψε ο Κώστας Καντούρης, το βανάκι του συνεργείου υπέστη διπλό σκίσιμο ελαστικών, γεγονός που απέδωσε στην κακή κατάσταση του δρόμου.

«Ο δρόμος στο ρουμανικό έδαφος είναι κακός γιατί έχει πάρα πολλές τρύπες. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σε συγκεκριμένα σημεία. Ο δρόμος είναι “σουρωτήρι”», σημείωσε.
Παράλληλα τόνισε ότι, αν και το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, η κατάσταση του οδοστρώματος καθιστά τη διέλευση ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Ενδεχόμενη απώλεια ελέγχου από λακκούβα
Χωρίς να έχει επισκεφθεί ακριβώς το σημείο του δυστυχήματος, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο απώλειας ελέγχου του οχήματος λόγω κακοτεχνιών στο οδόστρωμα θα πρέπει να εξεταστεί από τους ειδικούς.
«Πρέπει να εξετάσουν οι ειδικοί αν ο οδηγός του βαν μήπως έχασε τον έλεγχο από μια τέτοια τρύπα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και στο όχημα του συνεργείου.
Επιστροφή οπαδών του ΠΑΟΚ και φόρος τιμής
Λίγη ώρα πριν από τη σύνδεση, τέσσερα λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ αναχώρησαν από το σημείο, επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Πρόκειται για φιλάθλους που ματαίωσαν το ταξίδι τους προς τη Λυών, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους επτά νεκρούς και να ενημερωθούν για την κατάσταση των τραυματιών.
Σύμφωνα με ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, αντιπροσωπεία τεσσάρων οπαδών επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Νεκροτομές και διαδικασία ταυτοποίησης
Όσον αφορά τις σορούς των επτά θυμάτων, αναμένεται η διενέργεια νεκροτομών εντός της ημέρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιατροδικαστές έχουν ήδη μεταβεί στην πόλη όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να ακολουθήσει ο επαναπατρισμός για τις κηδείες στην Ελλάδα.
Η κατάσταση των τραυματιών
Σύμφωνα με την ενημέρωση των ελληνικών αρχών:
- Ένας τραυματίας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παραμένοντας προληπτικά στο νοσοκομείο
- Δύο τραυματίες είναι σοβαρά, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους
- Ο ένας εκ των δύο σοβαρά τραυματιών είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση
Η Ελληνίδα πρέσβης επισκέφθηκε το νοσοκομείο, συνομίλησε με τους τραυματίες και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους.
Όπως επισημάνθηκε, τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες αναμένεται να μπορέσει να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα, τα οποία έχουν καταγραφεί και σε βίντεο.
Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Πηγή: ertnews.gr
Tip of the Day: Ψάχνεις την ΕΚΚΑ στο Μαρούσι; Βρίσκεται 5 λεπτά μακριά από το Δαχτυλίδι. #ekkaMARATHONOS | Λεωφ. Μαραθώνος 169, 153 44 Γέρακας | Έξοδος 15 Αττικής Οδού
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης