Βέλγιο: Ένας Γάλλος διώκεται για φόνο, 17 χρόνια μετά την εξαφάνιση της συντρόφου του
Ένας 60χρονος άνδρας από τη Γαλλία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορία ανθρωποκτονίας, σχεδόν 17 χρόνια μετά την εξαφάνιση της συντρόφου του, μητέρας των δύο παιδιών τους, η οποία για χρόνια θεωρούνταν αγνοούμενη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στα ισπανικά Πυρηναία.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί σημαντική στροφή σε μια υπόθεση που είχε αρχικά χαρακτηριστεί ως «ανησυχητική εξαφάνιση» και ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία της Ναμίρ, στη βελγική επαρχία όπου διέμενε η γυναίκα.
Η Φρανσουάζ Ντανουά αγνοείται από τις 12 Ιουλίου 2009, όταν είχε πάει για πεζοπορία με την οικογένειά της στην περιοχή Κολούνγκο, σε ορεινή ζώνη της επαρχίας Ουέσκα, στη βόρεια Ισπανία. Σύμφωνα με τις τότε καταθέσεις, τη συνόδευαν ο σύντροφός της και τα δύο τους παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η γυναίκα φέρεται να δήλωσε πως ένιωθε εξαντλημένη και επέλεξε να σταματήσει την πεζοπορία, ζητώντας από τους υπόλοιπους να συνεχίσουν χωρίς εκείνη, με την ίδια να τους περιμένει στο ίδιο σημείο. Ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ.
Παρά τις εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εκείνο το καλοκαίρι από ισπανικές ομάδες διάσωσης, καθώς και τις μεταγενέστερες προσπάθειες των βελγικών αρχών, δεν εντοπίστηκαν ίχνη που να εξηγούν την εξαφάνισή της, ούτε στοιχεία πτώσης ή ατυχήματος.
Όπως μετέδωσε το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, οι δικαστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Η εισαγγελία της Ναμίρ διευκρίνισε ότι νέες ανακριτικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν το 2024 και το 2025, γεγονός που οδήγησε στην έναρξη επίσημης ανακριτικής διαδικασίας τον περασμένο Απρίλιο.
Στις 21 Νοεμβρίου, ο σύντροφός της και πατέρας των παιδιών της παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία. Ο άνδρας, γεννημένος το 1964 και καταγόμενος από τη νοτιοδυτική Γαλλία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες της υπόθεσης και να εντοπίσουν τη σορό της γυναίκας.
Σχετικά Άρθρα
27/01/2026 - 22:50
27/01/2026 - 21:50
27/01/2026 - 20:50
Δείτε επίσης