Σύλληψη για κακοποίηση πέντε ζώων στην Κίσσαμο Χανίων
Συνελήφθη χθες και κρατείται με εντολή Εισαγγελέα ενώ οδηγείται στο αυτόφωρο ένας άνδρας για κακοποίηση ζώων στο Καστέλι Κισσάμου.

Σύμφωνα με τη «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι», η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία αυστριακού πολίτη στο Α.Τ. Κισσάμου και ο δράστης είναι γνωστός εδώ και αρκετά χρόνια για την παραβατική του συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Ο Διοικητής του Τμήματος, μετέβη στο σημείο της καταγγελίας , όπου και διαπίστωσε την άθλια κατάσταση 3 σκύλων, ενώ στη συνέχεια ερεύνησε και το χωράφι του δράστη, όπου βρήκε εξαθλιωμένους άλλους δύο σκύλους, ένας δε εκ των 5 σκύλων με εμφανέστατα σημάδια καλαζάρ.

Στη συνέχεια ο Διοικητής ζήτησε και ο Εισαγγελέας αποδέχθηκε την αφαίρεση των 5 ζώων.

Ο Σύλλογος θέτει το εύλογο ερώτημα: Πού θα φιλοξενηθούν τα 5 ζώα μέχρι να συνέλθουν, διότι όλα ανεξαιρέτως χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής φροντίδας; Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση έκκληση «για φιλοξενία ή αναδοχή μέχρι τα 5 δύστυχα ζώα βρουν την οικογένεια, τη φροντίδα κ το σεβασμό που δικαιούνται και εμείς τους οφείλουμε»

«Άλλως και εφόσον, όπως πρέπει και πιστεύουμε ότι θα γίνει, ο Εισαγγελέας δώσει εντολή οριστικής αφαίρεσης των ζώων και μη επαναπόκτησης άλλων, ως αδέσποτα πλέων, οφείλει ο Δήμος Κισάμου να πληρώσει τη φιλοξενία τους σε σωστό ξενώνα, χρήματα τα οποία βάσει του άρθρου 33 του 4830/21 οφείλει να τα καταβάλει στο Δήμο ο δράστης», αναφέρει ο Σύλλογος.
Σχετικά Άρθρα
16/01/2026 - 14:22
16/01/2026 - 14:15
16/01/2026 - 13:13
Δείτε επίσης