Στον Άρειο Πάγο προσέφυγαν ο Πέτρος Φιλιππίδης και μια εκ των δύο ηθοποιών για την οποία καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για απόπειρα βιασμού μέσα σε αυτοκίνητο το καλοκαίρι του 2014.
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Τριάντης
Συγκεκριμένα η πλευρά της καταγγέλλουσας ζητεί να αναιρεθεί η υπ’ αριθμόν 638/2025 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με το σκεπτικό ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν χαμηλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτηση αναίρεσης γίνεται λόγος για «επικίνδυνο προηγούμενο» που δημιουργείται σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση παρόμοιων εγκλημάτων αυτού του είδους.
Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε όμως και η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ζητώντας να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση επικαλούμενη μία σειρά από νομικούς ισχυρισμούς. Σε περίπτωση που τα αιτήματα γίνουν δεκτά τότε η δίκη αναμένεται να επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό, με όλα τα δεδομένα ανοικτά τόσο ως προς το περιεχόμενο της απόφασης όσο και της ποινής που ίσως επιβληθεί εάν η απόφαση είναι καταδικαστική.
Η καταδικαστική απόφαση
Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ένοχο τον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών ηθοποιών. Η πρώτη το καλοκαίρι του 2010 μέσα σε καμαρίνι του στο θέατρο και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2014 μέσα σε αυτοκίνητο για τις οποίες του επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, δίχως να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ούτε αυτό του πρότερου συννόμου βίου ούτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τα οποία αιτήθηκε η υπεράσπισή του.
Στην απόφαση μειοψήφησε ένας τακτικός δικαστής αλλά και δύο ένορκοι, οι οποίοι ζήτησαν ποινή φυλάκισης 4 έτη για την πρώτη πράξη και 2 για την δεύτερη.
Λίγο νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Ανδρέας Καραφλός, είχε εισηγηθεί την επιβολή ποινής φυλάκισης τριών και δύο ετών, για την απόπειρα μέσα στο θέατρο το 2010 και μία ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014, αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός είχε παραμείνει προσωρινά κρατούμενος για 11 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.