Κώστας Τουρνάς: «Πρότεινα αυτό το τραγούδι στον Γιώργο Μαρίνο αλλά αρνήθηκε να το πει»
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” με τον Κυριάκο Θεοδοσίου στον Alpha, ο Κώστας Τουρνάς αναφέρθηκε στις πρόσφατες μουσικές εμφανίσεις του και αποκάλυψε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από τη δημιουργική του διαδικασία και την αντίδραση της συζύγου του σε ένα συγκεκριμένο τραγούδι.
Με μια πολύ προσωπική αναδρομή, ο Κώστας Τουρνάς εξήγησε πώς η σύζυγός του υπήρξε πάντα ο πρώτος ακροατής των δημιουργιών του. Σχολιάζοντας τη διαχρονικότητα των τραγουδιών του, ο καλλιτέχνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πρώτος άνθρωπος που άκουγε ένα τραγούδι που έγραφα ήταν η γυναίκα μου. Πάντα. Ήταν σίγουρη ότι δεν έπρεπε να πω τον “Αχιλλέα απ’ το Κάιρο” γιατί ήταν ένα δύσκολο τραγούδι θεματικά και πίστευε ότι πιθανόν να μην με ωφελεί».
Ο “Αχιλλέας απ’ το Κάιρο” αποτελεί ένα έργο που, όπως εξηγεί ο ίδιος, «είναι ένα τραγούδι που στην ουσία φέρεται ενάντια σε οποιαδήποτε διαφορετικότητα ανθρώπινη. Αυτή η οποία είναι η αιτία από το να τσακωθούν δυο φίλοι έως να τσακωθούν δυο κράτη και να ξεσπάσει πόλεμος». Αυτή η ισχυρή θεματολογία φάνηκε να προκαλεί αρχική διαφωνία, αλλά τελικά το τραγούδι πήρε τη θέση του στο ρεπερτόριό του. Επιπλέον, ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαρίνο, σημειώνοντας πως «το πρότεινα αυτό το τραγούδι στον Γιώργο Μαρίνο, να το πει στο πρόγραμμα που κάναμε τότε στη Μέδουσα. Μου είπε όμως, “δεν έχει καμία δύναμη το τραγούδι να το πω εγώ όση δύναμη αποκτά να το πεις εσύ”», καταδεικνύοντας την προσωπική του επίδραση στην ερμηνεία του κομματιού.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης