ΕΛΑΣ: Ταυτοποιήθηκαν οι συμμετέχοντες στα επεισόδια της Κρήτης – Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των επεισοδίων που σημειώθηκαν σε Ηράκλειο και Χανιά, με τη σύγκρουση αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι συμμετέχοντες και θα κινηθούν οι διαδικασίες σύλληψής τους. Οι υπαίτιοι, που ξεπερνούν τα 100 άτομα, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας και οπλοφορία. Το απόγευμα της Δευτέρας, αγρότες προχώρησαν σε κινητοποίηση μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης», αναγκάζοντας την αναστολή των λειτουργιών του αεροδρομίου και την ακύρωση όλων των πτήσεων.
Μετά την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων, αναμένονται έλεγχοι ασφαλείας για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου. Παρά την αποχώρηση, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εντός και εκτός του αεροδρομίου, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Στα Χανιά, η κατάσταση ήταν εξίσου τεταμένη με αποκλεισμό του αεροδρομίου και ανατροπή περιπολικού.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, ενώ οι αγρότες απάντησαν με πέτρες. Η κεντρική πύλη του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» παρέμεινε κλειστή, εμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο ταξιδιωτών, με εξαιρέσεις για θέματα υγείας. Οι δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν σε επιφυλακή για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων, καθώς οι κινητοποιήσεις των αγροτών αναμένονται να συνεχιστούν.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης