Έως τα Χριστούγεννα η συνεδρίαση για τα ΕΛΤΑ – Να έρθει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για τους αγρότες, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τα ζητήματα των αγροτών, των υποκλοπών αλλά και την κατάσταση των ΕΛΤΑ, επανέφερε στο κοινοβουλευτικό προσκήνιο και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Διονύσης Καλαματιανός, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι καθίσταται επιτακτική η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, προς τον Πρωθυπουργό, για την κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα. Επίσης, φέρεται να επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται και οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις ενώπιον του Κοινοβουλίου.
Στη συνέχεια, ο Δ. Καλαματιανός αιτήθηκε να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να κληθεί σε αυτήν ο πρώην εκπρόσωπος της εταιρείας Κrikel, κ. Τρίμπαλης. Ο κ. Καλαματιανός, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων πως ο κ. Τρίμπαλης φέρεται να δήλωσε ότι – κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή του 2022 – είχε λάβει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις από τα μέλη της ΝΔ.
Τέλος, ο κ. Καλαματιανός επανέφερε το αίτημα να διεξαχθεί η αναβληθείσα συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης για το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι η συζήτηση για το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ θα πραγματοποιηθεί, παρουσία των αρμόδιων υπουργών, μέχρι να κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα.
Πηγή: ertnews.gr
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης