Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2025

Ελένη Κοκκίδου: «Ήμουν ένα δυστυχισμένο παιδί, έψαχνα απεγνωσμένα να βρω ανθρώπους που να μου δείξουν τον δρόμο»

Η Ελένη Κοκκίδου, η διακεκριμένη ηθοποιός, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όπου μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την παιδική της ηλικία μέσα σε μια αυστηρή αστική οικογένεια.

Ανέλυσε τις αντιλήψεις της οικογένειάς της για την καλλιτεχνία, σημειώνοντας ότι αυτή θεωρείτο απλώς «ένα εφόδιο» για μια γυναίκα, περισσότερο για κοινωνικές εκδηλώσεις παρά ως καριέρα. «Ήμουνα από μία αστική οικογένεια, η οποία έβλεπε την καλλιτεχνία ως κάτι που είναι ένα εφόδιο για μια γυναίκα. Όχι για να το συζητάει, αλλά για να κάνει τραπέζια, να καλεί τους φίλους, να παίζει πιάνο, να τραγουδάνε όλοι μαζί», αποκάλυψε. Η μη αποδοχή της καλλιτεχνικής της φύσης από την οικογένειά της την έκανε να αισθάνεται εσωτερικά δυστυχισμένη, παρά την αγάπη που λάμβανε.

«Ήμουνα ένα δυστυχισμένο παιδί. Πολύ χαρούμενο, γιατί είχα πολλή αγάπη, αλλά πολύ δυστυχισμένο εσωτερικά», εξομολογήθηκε, υπογραμμίζοντας την αναζήτηση για καλλιέργεια της πνευματικότητάς της και την ανάγκη για εύρεση καθοδηγητικών προσωπικοτήτων. Η Κοκκίδου αποκάλυψε πως «από πολύ νωρίς έμπλεξα με διανοούμενους», κάτι που τη βοήθησε να εξελιχθεί καλλιτεχνικά και να βρει το δρόμο της σε ένα περιβάλλον που δεν ενθάρρυνε τις φιλοδοξίες της.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή