Κρήτη: Οπαδός εισέβαλε στο γήπεδο, ξυλοκόπησε παίκτη και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Ο διαιτητής συνέχισε κανονικά το ματς
Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε αναμέτρηση τοπικού πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα, οπαδός εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τραυμάτισε τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Το επεισόδιοσημειώθηκε στην αναμέτρηση Νέος Ηρόδοτος–Θέρισσος για την Α2 τοπική κατηγορία Ηρακλείου.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, στο 38′ του αγώνα ο τερματοφύλακας της Θερίσου Γιάννης Γεναράκης δέχτηκε επίθεση από οπαδό που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση η Θέρισος, ο παίκτης χτύπησε στο κεφάλι και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο διαιτητής Γαρεφαλάκης δεν διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, το οποίο μετά από προσωρινή διακοπή ολοκληρώθηκε κανονικά.
Η ανακοίνωση της Θερίσου
«Η ομάδα της Θέρισσου, σε πρώτη φάση, θα ήθελε να εκφράσει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες προς τους ποδοσφαιριστές του Ηροδότου αλλά και προς τους παράγοντες της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού που βρίσκονταν στο γήπεδο, για τη στάση και τη συμπαράστασή τους απέναντι στον τερματοφύλακά μας, Ιωάννη Γεναράκη. Ο ποδοσφαιριστής μας δέχθηκε αναίτια, στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης, δύο χτυπήματα στο πρόσωπο από οπαδό της αντίπαλης ομάδας ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.
Θα μπορούσαμε, εφόσον το επιθυμούσαμε, να επικαλεστούμε τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας, ζαλάδα ή οποιοδήποτε σύμπτωμα που θα οδηγούσε στη διακοπή του αγώνα. Δεν το πράξαμε, ούτε και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα έθετε υπό αμφισβήτηση το κύρος της αναμέτρησης. Ωστόσο, θεωρούμε πως όσοι έχουν τις τύχες αυτού του, κατά τα άλλα, άμοιρου αθλήματος στα χέρια τους, οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά την ανάγκη για αυτόματη και οριστική διακοπή σε παρόμοια περιστατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα.
Επιπλέον, θα θέλαμε εκ μέρους όλης της ομάδας να ευχηθούμε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον τερματοφύλακά μας. Μετά τη διακοπή, σε μια φάση που δεν προήλθε από επαφή με αντίπαλο, χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα. Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αναρρώνει.
Η Θέρισσος θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας, προτάσσοντας τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και το πραγματικό πνεύμα του αθλητισμού».
Σχετικά Άρθρα
24/11/2025 - 11:50
24/11/2025 - 11:33
24/11/2025 - 11:10
Δείτε επίσης