Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2025

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη 56χρονος που είχε καταδικαστεί για διακίνηση μεταναστών

Στον Άγιο Παντελεήμονα συνελήφθη ένας 56χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για σοβαρές παραβάσεις σχετικά με τη διακίνηση μεταναστών.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ για διευκόλυνση εξόδου πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα, πράξεις που τελέστηκαν κατ’ εξακολούθηση και από κοινού με άλλους δράστες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από το 2017 ο 56χρονος είχε ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Για να νομιμοποιεί τα παράνομα κέρδη, λειτουργούσε καφετέρια ως «βιτρίνα» και χρησιμοποιούσε το άτυπο σύστημα μεταφοράς χρημάτων «HAWALA», μέσω του οποίου γίνονταν οι συναλλαγές μεταξύ μεταναστών και της οργάνωσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: απε

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή