Χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά
Μετά την αποχώρησή της από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Κωνσταντίνο Τασούλα, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Εκεί την υποδέχθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον οποίο συζήτησε για όλα τα τρέχοντα θέματα και κυρίως για τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
Μάλιστα η υποδοχή ήταν ιδιαίτερη θερμή με τον υπουργό Εξωτερικών και τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα να ανταλλάσσουν χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά, με πολλούς να σχολιάζουν τη μη τήρηση του «πρωτοκόλλου» ως ένδειξη μιας ιδιαίτερα καλής σχέσης. Νωρίτερα, η Κίμπερλι Γκιλφόιλ παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σηματοδοτεί την επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ.
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ έγινε δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου. «Κύριε Πρόεδρε, έχω την τιμή να σας παρουσιάσω τα διαπιστευτήριά μου από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε αρχικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σχετικά Άρθρα
05/11/2025 - 17:21
05/11/2025 - 17:18
05/11/2025 - 17:16
05/11/2025 - 17:14
Δείτε επίσης