Τέμπη: Δεκτές και οι τοξικολογικές σε όποια οικογένεια το ζητήσει

Δικαίωμα να ζητήσουν τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των παιδιών τους έχουν πλέον οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, κατόπιν νέας εισαγγελικής παραγγελίας.
Σύμφωνα με το Onlarissa, η παραγγελία εκδόθηκε τη Δευτέρα (6/10) από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, σε συνέχεια εντολής του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος ζήτησε να ανασυρθεί η αρχειοθετημένη δικογραφία κατά των ιατροδικαστών που είχαν χειριστεί τις σορούς. Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο νέα στοιχεία φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα.
Υπενθυμίζεται ότι σε προγενέστερο στάδιο, η Εισαγγελέας είχε παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση μετά από αίτημα του Πάνου Ρούτσι, πατέρα ενός εκ των θυμάτων, περιοριζόμενη τότε στην εξέταση DNA. Με τη νέα παραγγελία, το αίτημά του για τοξικολογική εξέταση στη σορό του γιου του προχωρά κανονικά, ενώ η προηγούμενη προκαταρκτική συγχωνεύεται στη νέα διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη βασική δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών, ούτε την πορεία προς την επικείμενη δίκη.
Σχετικά Άρθρα
06/10/2025 - 21:10
06/10/2025 - 21:05
06/10/2025 - 20:40
Δείτε επίσης