Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ στηρίζει την απάντηση της Χαμάς για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

Την απάντηση της Χαμάς στο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, στηρίζει το Παλαιστινιακό Κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ, που είναι σύμμαχος της ισλαμιστικής οργάνωσης, δηλώνοντας ότι αντιπροσωπεύει τη στάση της παλαιστινιακής αντίστασης.

Η αποδοχή του σχεδίου από την Ισλαμική Τζιχάντ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την απελευθέρωση ομήρων που κρατούν και οι δύο ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα.

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει παλαιστινιακή διάσκεψη για το μέλλον της Γάζας

Παράλληλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε το Σάββατο (4/10) ότι η Αίγυπτος θα διοργανώσει μια διάσκεψη για τις παλαιστινιακές παρατάξεις, ώστε να αποφασίσουν για το μεταπολεμικό μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, αφού η ομάδα δέχτηκε να απελευθερώσει ομήρους βάσει ενός σχεδίου κατάπαυσης του πυρός των ΗΠΑ.

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει έναν «ενδοπαλαιστινιακό διάλογο για την παλαιστινιακή ενότητα και το μέλλον της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε ο αξιωματούχος στο AFP.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς δήλωσε την Παρασκευή ότι θα απελευθερώσει ομήρους που κρατούνται στη Γάζα βάσει του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα του αφοπλισμού της και της εξορίας της από το παλαιστινιακό έδαφος μετά το τέλος του πολέμου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή