Συγκλονίζει ο Μάνος Πίντζης: «Έβλεπα κόσμο καμένο, δεν μπορούσα να συνέλθω, έκλαιγα συνέχεια» (βίντεο)

Στο πρόσφατο vidcast της Μαντώς Γαστεράτου, ο γνωστός ηθοποιός και μοντέλο Μάνος Πίντζης μοιράστηκε μια τραυματική εμπειρία που τον στιγμάτισε από την παιδική του ηλικία.
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο σοκ που υπέστη το 1973, καθώς παρακολουθούσε στην ασπρόμαυρη τηλεόραση της οικογένειάς του τις εικόνες από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. «Το 1973 έπαθα σοκ. Ήμουν μικρούλης τότε και είχαμε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση και ξαφνικά ένα μεσημέρι βλέπω την εισβολή στην Κύπρο και βλέπω κόσμο καμένο. Βλέπω όλες αυτές τις εικόνες και παθαίνω τεράστιο σοκ», περιγράφει ο Πίντζης, δίνοντας έμφαση στην ένταση των συναισθημάτων που βίωσε. Η μαρτυρία του Πίντζη αναδεικνύει τη δύναμη των παιδικών εντυπώσεων και το πώς οι εικόνες αυτές μπορούν να επηρεάσουν βαθιά την ψυχολογία ενός ατόμου.
«Δεν μπορούσα να συνέλθω, έκλαιγα συνέχεια. Είχα φοβηθεί τόσο πολύ που έπρεπε να με πάρει αγκαλιά η κυρία Αντωνία, η μητέρα μου», προσθέτει ο Πίντζης, εξηγώντας την ανάγκη του για παρηγοριά και ασφάλεια. Ο ηθοποιός σημειώνει ότι οι αναμνήσεις αυτές τον συνοδεύουν ακόμα. «Φοβερή εμπειρία αυτή. Από τότε μου έχει μείνει αυτή η ασπρόμαυρη εικόνα, η αγκαλιά της μητέρας μου κι εγώ να κλαίω φοβισμένος, γιατί είδα αυτές τις εικόνες», εξηγεί, ενώ αναγνωρίζει πόσο βαθιά τον έχουν σημαδέψει. «Εξ ου και με τρομάζουν πλέον οι εικόνες από τους πολέμους, γιατί μου φέρνουν στο μυαλό όλο αυτό που είδα σαν μωρό και βίωσα, πραγματικά με σκοτωμένους ανθρώπους. Με τρομάζει. Η ιδιοσυγκρασία μου είναι κατά των πολέμων και της βίας γενικά. Ρομαντικό; Ρομαντικό. Τι να κάνουμε;», παραδέχεται ο ηθοποιός στο vidcast “50 Λεπτά”, εκφράζοντας την αποστροφή του προς τη βία.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης