Νέα Αριστερά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει για άλλη μια φορά τους πολίτες έρμαια στα παιχνίδια της ενεργειακής αγοράς»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει για άλλη μια φορά τους πολίτες έρμαια στα παιχνίδια της ενεργειακής αγοράς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.
Όπως αναφέρει, «στη ΔΕΘ υπόσχονται “μειώσεις” και υποτιθέμενες παρεμβάσεις “αν χρειαστεί”, ενώ τον επόμενο μήνα οι τιμές του ρεύματος ανεβαίνουν, γκρεμίζοντας κάθε κυβερνητικό αφήγημα».
«Οι οικογένειες δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν και την ίδια ώρα οι πάροχοι εξασφαλίζουν σίγουρα κέρδη. Αυτό όμως, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι “ελεύθερη αγορά”: είναι ληστεία με κυβερνητική σφραγίδα», σημειώνει η Νέα Αριστερά, τονίζοντας πως «η μόνη λύση» είναι αυτή που προτείνει η ίδια, δηλαδή:
– Νομοθετικό πλαφόν στην τιμή του ρεύματος.
– Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και της οριακής τιμολόγησης.
– Επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο.
«Όσο το φως παραμένει εμπόρευμα, η κοινωνική πολιτική θα μένει στο σκοτάδι», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης