Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2025

Γαλλία: Ο Λεκορνύ ακυρώνει το σχέδιο Μπαϊρού για περικοπή δύο αργιών

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Σεμπαστιέν Λεκορνύ, ανακοίνωσε την ακύρωση του σχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης για κατάργηση δύο αργιών, που αποτελούσε βασικό σημείο του προϋπολογισμού του 2026. Αντί για αυτήν την περικοπή, ο Λεκορνύ σκοπεύει να διεξάγει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για να βρεθούν άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό και δεν σχεδιάζεται νέο συνέδριο για τις συντάξεις. Επίσης, κάλεσε σε «σύγχρονη και ειλικρινή κοινοβουλευτική συζήτηση» με τις αριστερές δυνάμεις, επιδιώκοντας μια ενωμένη αριστερά μακριά από την «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν, που χαρακτηρίζεται από χάος.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ένας κύκλος «μεγάλων διαβουλεύσεων» για την αποκέντρωση και την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας την ανάγκη επανεξέτασης του ρόλου του κράτους μετά τις προκλήσεις όπως η κρίση των Κίτρινων Γιλέκων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή