Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2025

ΝΑΤΟ για παραβιάσεις από ρωσικά drones: «Aπερίσκεπτη η συμπεριφορά της Ρωσίας – Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους»

«Η παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από τη Ρωσία χθες το βράδυ ήταν εντελώς απερίσκεπτη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, μετά την εισβολή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Πολωνία.

«Είτε έγινε σκόπιμα είτε όχι, είναι απολύτως απερίσκεπτο, είναι απολύτως επικίνδυνο. Αλλά η πλήρης αξιολόγηση συνεχίζεται», είπε ο Ρούτε. Τόνισε πως το ΝΑΤΟ καταδικάζει την «απερίσκεπτη συμπεριφορά της Ρωσίας».

Απευθυνόμενος στον Πούτιν, είπε πως «το μήνυμά μου είναι σαφές: Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σταματήστε να παραβιάζετε τον συμμαχικό εναέριο χώρο. Και να ξέρετε ότι είμαστε έτοιμοι, ότι είμαστε σε εγρήγορση και ότι θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους της Συμμαχίας».

Η Μόσχα αρνήθηκε την ευθύνη για το περιστατικό.

Πολωνία: Επτά drones, τμήματα ενός πυραύλου έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών

Η Πολωνία βρήκε 7 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και τμήματα ενός πυραύλου μετά τη διείσδυση drones στον πολωνικό εναέριο χώρο στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εσωτερικών Καρολίνα Γκαλέτσκα, προσθέτοντας ότι ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο υπέστησαν ζημιές.

«Βρήκαμε 7 drones και συντρίμμια ενός πυραύλου άγνωστης προέλευσης», σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο υπέστησαν ζημιές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, πρόσθεσε η Γκαλέτσκα, επικαλούμενη προσωρινό απολογισμό.

ΠΗΓΗ: REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή