Κρητική τεκίλα κατακτά το Ντουμπάι!

Μετά τη ρακή, ένα νέο αλκοολούχο ποτό της Κρήτης ετοιμάζεται να κατακτήσει τον πλανήτη.

Ο λόγος για το Opuntia Spirit, την κρητική τεκίλα, που παρασκευάζεται από την απόσταξη φραγκόσυκων, Το ποτό έκανε την εμφάνιση του σττην αγορά στις 2 Ιουνίου.

Το νέο ελληνικό πλέον ποτό, θα παρουσιασθεί στην 5η έκθεση «Κρήτη – Η μεγάλη συνάντηση», που πραγματοποιείται από τις 2 και έως τις 5 Ιουνίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αλόης Φραγκόσυκου και Αρωματικών «Μινωική Γη».

«Οπουντία»: Η φραγκοσυκιά στα λατινικά

Η ονομασία στο απόσταγμα δόθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, σημειώνοντας ότι η λέξη «οπουντία» είναι η λατινική ονομασία της φραγκοσυκιάς και προέρχεται από την αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus) όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του.

Το είπαν και το έκαναν. Μια δυναμική «παρέα» από την Κρήτη, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και αριθμεί σήμερα 117 μέλη, δημιούργησε την κρητική εκδοχή της τεκίλας.

Έτοιμη να κατακτήσει και το Ντουμπάι

Ο λόγος για τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αλόης, Φραγκόσυκου και Αρωματικών Φυτών «ΜΙΝΩΙΚΗ ΓΗ», που δοκίμασε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο προϊόν που φτιάχνεται όπως η ρακή, αλλά από απόσταγμα φραγκόσυκου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή