Γιώργος Νανούρης: «Όσοι δουλεύουμε στο θέατρο είμαστε τυχεροί κι ευλογημένοι, παρά την ανασφάλεια που ζούμε»

Στο ένθετο «Νησίδες», που κυκλοφορεί με την Εφημερίδα των Συντακτών, φιλοξενείται μια συναρπαστική συνέντευξη με τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο Ιωάννα Σωτήρχου, επ’ ευκαιρία της θεατρικής παράστασης «Αίας» του Σοφοκλή, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Σαράντης και Απόστολος Χαντζαράς. Ο Γιώργος Νανούρης περιγράφει το πρωτοποριακό εγχείρημά του: «Ήταν κάτι καινούργιο στη συνθήκη του θεάτρου που έχουμε συνηθίσει, μια παράσταση που γεννήθηκε μέσα σε ένα ατελιέ ζωγράφου. Ήταν κάτι που σου ανανεώνει το κέφι για αυτή τη δουλειά, σε φρεσκάρει. Είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή και να πειραματίζεσαι».
Αναφερόμενος στο πόσο εύκολο είναι να διατηρήσει κανείς το πάθος στη δουλειά του, ο Νανούρης απαντά: «Εύκολο δεν είναι, όμως είναι πιο εύκολο να προσπαθήσεις, αν έχεις κάτι που αγαπάς. Το πιο δύσκολο είναι να βρεις ακριβώς κάτι που αγαπάς, τι θέλεις να κάνεις ως δουλειά και τι σε ευχαριστεί να κάνεις κι αφού το βρεις, να το κυνηγήσεις, εφόσον είμαστε στη συνθήκη που όλοι πρέπει να δουλεύουμε. Και όσοι δουλεύουμε στο θέατρο είμαστε τυχεροί κι ευλογημένοι, παρά την ανασφάλεια που ζούμε, όταν η δουλειά μας αγαπιέται από τον κόσμο».
Ο σκηνοθέτης υπογραμμίζει τη σοβαρότητα και την ευθύνη που απαιτεί η δουλειά στη σκηνή, σχολιάζοντας: «Η δουλειά μας έχει άγχος, απαιτεί σοβαρότητα, φέρει βάρος κι ευθύνη. Κι επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από μια παραγωγή, θέλεις να πάει καλά και για αυτούς». Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα zappit.gr, φέρνοντας στο προσκήνιο την επίμονη προσπάθεια ανανέωσης στη θεατρική τέχνη.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης