Συγκλονιστικά πλάνα: Canadair κάνει ρίψεις στη φωτιά της Κερατέας μετά τη δύση του ηλίου

Συγκλονιστικός αγώνας δίνεται από το πυροσβεστικό σώμα στην Ανατολική Αττική, όπου οι φλόγες κατακαίουν τη γη. Από χτες, πυροσβεστικά αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τιτάνια προσπάθεια να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά, που απειλεί κατοικημένες περιοχές και φυσικά τοπία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πιλότοι των Canadair, οι οποίοι λειτουργούσαν ακόμα και μετά τη δύση του ηλίου, εισήγαγαν καινοτόμες πρακτικές στο έργο της κατάσβεσης. Χρησιμοποιώντας τα φώτα πτήσης τους για να μην συγκρούονται μεταξύ τους μέσα στον καπνό, πραγματοποίησαν τις τελευταίες υδάτινες ρίψεις προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, το οποίο εκτεινόταν ανεξέλεγκτα σε μια απόσταση 5 χιλιομέτρων. Η ηρωική προσπάθεια των πιλότων καταγράφηκε σε συγκλονιστικά πλάνα, που δείχνουν την αποφασιστικότητά τους και την αυτοθυσία με την οποία ανταποκρίθηκαν στις ανελέητες συνθήκες.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιας κλίμακας επιχείρηση κατάσβεσης μετά τη δύση του ήλιου στην περιοχή της Κερατέας, υπερβαίνοντας τις συνηθισμένες πρακτικές.
Ο αγώνας συνεχίζεται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν σε ετοιμότητα, έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό νέο κίνδυνο.
Σχετικά Άρθρα
09/08/2025 - 22:20
Δείτε επίσης