Κυριακή, 3 Αυγούστου 2025

Εγκατέλειψε την Αθήνα και άνοιξε παραδοσιακό εστιατόριο στο Κρυονέρι Καλαβρύτων με γαστρονομικές διακρίσεις

Ο Νίκος Βουρλούμης επέλεξε πριν από δέκα χρόνια να μετακομίσει στο Κρυονέρι Καλαβρύτων, και φαίνεται πως αυτή η απόφασή του να αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο της ζωής του στον γενέτηρα τόπο ήταν η σωστή, καθώς διαθέτει ένα εστιατόριο παραδοσιακής κουζίνας που έχει τιμηθεί με βραβεία.

Η απίστευτη θέα του εστιατορίου και η ενσωμάτωσή του στον γαστρονομικό χάρτη εδώ και 10 χρόνια, αναγνωρίζοντας τα βραβεία που έλαβε για τρία συνεχόμενα ημερολόγια έτη. Ο Νίκος Βουρλούμης μοιράστηκε τις σκέψεις του για την κουζίνα στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, καθώς και για τις γνώσεις που προσφέρει στους επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, που φιλοξενεί.

«Αφήσαμε την Αθήνα, θέλοντας να αλλάξουμε την ποιότητα και τον τρόπο ζωής μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Έτσι βρεθήκαμε στο χωριό όπου γεννήθηκα. Δημιουργήσαμε έναν παραδοσιακό χώρο με παραδοσιακά, σπιτικά πιάτα και τοπικά προϊόντα όπως κρασί και ζυμαρικά, τα οποία προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες. Το εστιατόριο αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαστρονομίας, λάβαμε μια αυτό είναι μια διάκριση που τιμά την καθημερινή μας προσπάθεια για να προβάλουμε σε όλο τον κόσμο τη δουλειά μας και τον τόπο μας. Μαθαίνουμε στους επισκέπτες μας πώς να ανοίγουμε το παραδοσιακό φύλλο για τυρόπιτα, σπανακόπιτα. Δημιουργούμε επίσης κρητικές ζύμες. Υπάρχει μια συνδυασμός αρχαϊκής και κρητικής κουζίνας και αυτό είναι το αποτέλεσμα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή