Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2025

Παραδίδεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος – Τέλος στον φόρο αίματος στην άσφαλτο

Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες γεμάτες καθυστερήσεις, μελέτες και αναβολές, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος παραδίδεται τε finalmente στην κυκλοφορία, προσφέροντας ταχύτερες και πιο ασφαλείς διαδρομές.

Ο εν λόγω νέος αυτοκινητόδρομος του Πάτρα – Πύργου διαφέρει ριζικά όσον αφορά την ασφάλεια σε σύγκριση με τον προηγούμενο. Στη μέση του δρόμου έχει εγκατασταθεί τσιμεντένιο στηθαίο, ενώ στις άκρες του δρόμου έχουν τοποθετηθεί σιδερένια πλέγματα, που διασφαλίζουν ότι δεν μπορεί τίποτα να εισέλθει κάθετα στον αυτοκινητόδρομο. Το ταξίδι από την Αθήνα προς τον Πύργο θα διαρκεί πλέον περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά, με τον χρόνο που απαιτείται για την απόσταση Πάτρα – Πύρος να έχει μειωθεί κατά 35 λεπτά.

«Άμα κοιτάξεις κάθε 100 μέτρα είναι εικονοστάσι» δήλωσε στο ΕΡΤΝews ένας χρήστης του παλιού δρόμου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά την τριετία 2016 – 2018 σημειώθηκαν 37 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με 43 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, αριθμός που ισοδυναμεί με σχεδόν έναν θάνατο κάθε μήνα. Την περίοδο 2022, έως το πρώτο τρίμηνο του 2025, καταγράφηκαν 19 θανατηφόρα ατυχήματα με 25 θανάτους. Ο νέος αυτοκινητόδρομος αναμένεται να προσφέρει καθοριστική στήριξη στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς και στον τουρισμό. Θα ακολουθήσουν τα τελευταία απαιτητικά δέκα χιλιόμετρα από Άλυσο μέχρι την Πάτρα, τα οποία προγραμματίζεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή