Ένοπλη επίθεση στη Νέα Υόρκη: Ο δράστης στόχευε τα κεντρικά του NFL, αλλά μπέρδεψε τον όροφο

Ως «ανείπωτη πράξη βίας» χαρακτήρισε ο κομισάριος του NFL, Ρότζερ Γκούντελ, την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ουρανοξύστη στο Μανχάταν, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την επίτροπο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζέσικα Τις, ο δράστης, Σέιν Ταμούρα, 27 ετών, εισήλθε στο κτίριο της οδού 345 Park Avenue και άνοιξε πυρ εναντίον του αστυνομικού Ντινταρούλ Ισλάμ, ο οποίος ήταν σε υπηρεσία. Ο Ισλάμ σκοτώθηκε επιτόπου.

Ο Ταμούρα στη συνέχεια πυροβόλησε μια γυναίκα που είχε προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από μια κολόνα και συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο λόμπι, τραυματίζοντας και δεύτερο φύλακα κοντά στα ασανσέρ. Ο ένοπλος φέρεται να ήθελε να φτάσει στα γραφεία του NFL, αλλά μπέρδεψε τους ανελκυστήρες και κατέληξε στον 33ο όροφο, όπου στεγάζεται η διοίκηση του κτιρίου. Εκεί, πυροβόλησε και σκότωσε ακόμη ένα άτομο πριν αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με το CBS News, όπως ανακοίνωσε ο Γκούντελ, ένας υπάλληλος του NFL τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας είναι σώοι. «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην απειλή και ιδιαίτερα στον αστυνομικό Ισλάμ, που θυσιάστηκε για να προστατεύσει τους άλλους», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, δήλωσε ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει οδικώς από το Λας Βέγκας και έφερε πάνω του σημείωμα στο οποίο υποστήριζε ότι έπασχε από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE), νόσο που συνδέεται με τα αθλήματα επαφής. Σύμφωνα με τον Άνταμς, ο Ταμούρα φαινόταν να ρίχνει την ευθύνη για την κατάστασή του στο NFL. Οι Aρχές του Λας Βέγκας ανέφεραν ότι είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών.

Ο Γκούντελ ενημέρωσε το προσωπικό ότι διατίθενται ειδικοί σύμβουλοι ψυχικής υγείας για τους εργαζομένους, ενώ θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο το επόμενο διάστημα. «Καθένας από εσάς είναι μέλος της οικογένειας του NFL» ανέφερε. «Θα το ξεπεράσουμε μαζί».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή