Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της πρώτης ταινίας που γράφτηκε από τεχνητή νοημοσύνη

Μοιραστείτε το

Ακυρώθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους που γράφτηκε εξ ολοκλήρου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μετά από πληθώρα παραπόνων που δέχτηκε ο κινηματογράφος που θα την φιλοξενούσε.

Ο κινηματογράφος Prince Charles, που βρίσκεται στο West End του Λονδίνου, επρόκειτο να φιλοξενήσει την Κυριακή (23/06) την προβολή της ταινίας «The Last Screenwriter» («Ο τελευταίος σεναριογράφος»). Ωστόσο, μετά από τα παράπονα που δέχτηκε, ο κινηματογράφος έκανε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) στην οποία ανακοίνωνε ότι η βραδιά ματαιώνεται λόγω ανησυχιών του κοινού για «τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στη θέση των συγγραφέων».

«Τα σχόλια που λάβαμε τα τελευταία 24ωρα μόλις διαφημίσαμε την ταινία ανέδειξαν την έντονη ανησυχία του κοινού μας σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη θέση ενός σεναριογράφου- κάτι που μιλάει για ένα ευρύτερο ζήτημα στη βιομηχανία».

Η ταινία του Πίτερ Λουίζι είναι μια ελβετική παραγωγή και αφηγείται την ιστορία ενός διάσημου σεναριογράφου, του οποίου η ζωή αλλάζει όταν συναντά ένα πρωτοποριακό σύστημα συγγραφής σεναρίων που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο τον ξεπερνά ακόμη και στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Το σενάριο γράφτηκε με το ChatGPT 4.0. το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο.

Ο Λουίζι δήλωσε στο Daily Beast ότι θα πραγματοποιηθεί μια ιδιωτική προβολή για το καστ και το συνεργείο στο Λονδίνο.

«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει αρκετά για την ταινία. Το μόνο που ακούνε είναι ότι πρόκειται για την πρώτη ταινία που γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τεχνητή νοημοσύνη και αμέσως βλέπουν τον εχθρό και στρέφουν τον θυμό τους προς εμάς. Αν οι σεναριογράφοι αφιερώσουν χρόνο για να δουν την ταινία και να διαβάσουν για τη διαδικασία και γιατί την γυρίσαμε, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα καταδικάσουν εμάς ή εμένα, επειδή είμαι ένας από αυτούς» δήλωσε.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κινηματογραφική βιομηχανία παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα. Μια από τις βασικές ανησυχίες των αμερικανών ηθοποιών ήταν ότι το Χόλιγουντ θα κλωνοποιεί την εμφάνιση, τη φωνή και την ερμηνεία τους χωρίς να τους αποζημιώνει.

ΠΗΓΗ: Guardian

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.