Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κίνα: Eπιβάλει κυρώσεις σε τρεις αμερικανικές εταιρείες για πώληση όπλων στην Ταϊβάν

Μοιραστείτε το

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι είχε επιβάλει κυρώσεις σε τρεις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες για τις πωλήσεις όπλων τους στην Ταϊβάν, την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Lai Ching-te ως νέου προέδρου της Ταϊπέι.

Οι αμερικανικές εταιρείες General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems και Boeing Defense, Space & Security «απαγορεύεται να ασκούν εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες» στην Κίνα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στο Πεκίνο Xinhua, επικαλούμενα το Υπουργείο Εμπορίου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua,«θα τους απαγορευτεί να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εισαγωγής ή εξαγωγής που σχετίζονται με την Κίνα και απαγορεύεται να κάνουν νέες επενδύσεις στην Κίνα. Στα ανώτατα στελέχη της εταιρείας απαγορεύεται η είσοδος στην Κίνα, ενώ οι άδειες εργασίας τους θα ανακληθούν», μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την ορκωμοσία του Lai Ching-te στις 20 Μαΐου ως πρόεδρος του νησιού ενόψει της αυξανόμενης κινεζικής στρατιωτικής πίεσης. Η Κίνα διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της και έχει χαρακτηρίσει τον 64χρονο Λάι «επικίνδυνο αυτονομιστή» που θα φέρει «πόλεμο και παρακμή» στο νησί.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.