Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: Στρατιώτες του τάγματος Netzah Yehuda σκοτώνουν Παλαιστίνιους χωρίς λόγο καταγγέλλει η επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος

Μοιραστείτε το

Η επικεφαλής του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος Μεράβ Μικαέλι, κατήγγειλε  ότι το τάγμα  «Netzah Yehuda» είναι «ένα τάγμα  της «Νεολαίας του λόφου» που σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς λόγο».

Η Michaeli δήλωσε ότι, «η απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις πρέπει να είναι μια αφύπνιση και μια συνειδητοποίηση ότι οι πρακτικές του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη δεν μπορούν να συνεχιστούν».  Πριν από δύο χρόνια, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχημάτισαν μια ομάδα έρευνας για το  τάγμα. Το πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν γνώριζε αυτό”.

 Το Nitzah Yehuda είναι ένα τάγμα  στον ισραηλινό στρατό που θα έπρεπε να είχε διαλυθεί πριν από πολλά χρόνια, οι περισσότεροι από τους Haredim που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό δεν υπηρετούν σε αυτόν σήμερα απλώς είναι  άνθρωποι που βλέπουν τη θρησκεία ως δικαιολογία για να επιτεθούν στους Άραβες, πρόσθεσε η ισραηλινή πολιτικός

Κατήγγειλε επίσης πως πρόκειται για ένα τάγμα  που νομιμοποιεί τη βία των εποίκων και την τροφοδοτεί με ενθουσιασμό. Κράτησε έναν 80χρονο Παλαιστίνιο-Αμερικανό πολίτη να πεθαίνει σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος και σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς πραγματικό λόγο και χτυπά και βασανίζει Παλαιστίνιους κρατούμενους Αυτές οι κυρώσεις πρέπει να κάνουν τον ισραηλινό στρατό να το συνειδητοποιήσει και να διαλύσει επειγόντως το Netzah Yehuda.

Το τάγμα κατηγορείται   ότι διέπραξε πολλά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου του βασανισμού του ηλικιωμένου Παλαιστίνιου Omar Asaad, ο οποίος έχει αμερικανική υπηκοότητα, αφού τον κακοποίησε, τον βασάνισε, τον άφησε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο τσουχτερό κρύο. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα για τα εγκλήματα αυτά . Η αμερικανική απόφαση να επιβάλει κυρώσεις στο τάγμα  «Netzah Yehuda» ήρθε ως αποτέλεσμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δυτική Όχθη.

Ο ισότοπος Ynet ανέφερε: «Στον ισραηλινό στρατό φοβούνται ότι η αμερικανική κίνηση θα προκαλούσε επικίνδυνες κλιμακωτές αντιδράσεις και εναντίον άλλων μονάδων», ενώ εκφράζονται φόβοι του Ισραήλ για νομικές διώξεις στην Ευρώπη εναντίον Ισραηλινών αξιωματικών και στρατιωτών που συμμετείχαν στον πόλεμο στον Γάζα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.