Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πλατινί: «Το ποδόσφαιρο θα εκραγεί, η European Super League θα επικρατήσει»

Μοιραστείτε το

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA εξέφρασε την ανησυχία του για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έδωσε τη δική του πρόβλεψη για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Ο Μισέλ Πλατινί προέβη σε αιχμηρές τοποθετήσεις απέναντι στην UEFA και τη FIFA και σε τολμηρές προβλέψεις για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τόνισε πως θεωρεί σίγουρη την επικράτηση της European Super League και πως δεν του αρέσει ο τρόπος που λειτουργούν οι ομοσπονδίες. Αναλυτικά όσα είπε:

«Το ποδόσφαιρο θα εκραγεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η FIFA και η UEFA δεν έχουν πλέον μονοπώλιο στις διοργανώσεις. Θα συμβούν πολλά πράγματα, θα καταφθάσει η Super League.

Πολλοί άνθρωποι μου τηλεφωνούν. Είναι άνθρωποι που, όπως και εγώ, δεν τους αρέσει η FIFA και η UEFA. Αρχικά οι πλουσιότερες ποδοσφαιρικές χώρες ήταν εκείνες που είχαν μεγάλα γήπεδα και έβγαζαν χρήματα. Σήμερα είναι οι χώρες που έχουν πολλά χρήματα και θέλουν να επενδύσουν. Το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Το Financial Fair Play ήταν ένα καλό πράγμα, στο βαθμό που έπρεπε να παίζεις με τα χρήματα που μπορούσες να δημιουργήσεις μεταξύ των εσόδων σου και του ελλείμματός σου

Ίσως ούτε η FIFA ούτε η UEFA θα υπάρχουν πια, αν και πιστεύω ότι οι εθνικές ομοσπονδίες και όχι οι σύλλογοι θα συνεχίσουν να τις διαχειρίζονται. Το ποδόσφαιρο είναι μια επιχείρηση, οι παίκτες είναι μια επιχείρηση και οι σύλλογοι είναι μάρκες

Η προσπάθεια του Αλεξάντερ Τσέφεριν, προέδρου της UEFA, να δώσει νέα ώθηση στο Champions League δεν θα λειτουργήσει. “Οι καιροί αλλάζουν. Η Super League είναι αναπόφευκτη. Θα ήταν αδύνατο με εμένα επικεφαλής της UEFA, άλλωστε, το G14 που ήθελε να τελειώσει το ποδόσφαιρο. Σήμερα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον Τσέφεριν. Έκανε λάθος υπολογισμούς, άλλαξε το Champions League μόνο και μόνο για να μοιράσει περισσότερα παιχνίδια και χρήματα στους συλλόγους που θέλουν να το διαχειριστούν».//ΑΦ.

Πηγή: ertsports.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.