Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βασίλης Καρράς – Φίλιππος Πλιάτσικας: «Δεν ξέρω αν η καλλιτεχνική μας πορεία θα ήταν η ίδια αν δεν έλεγε το τραγούδι»

Μοιραστείτε το

«Τον γνωρίσαμε ως Πυξ Λαξ όταν το 1993 τραγούδησε το “Άστη να λέει”. Οι προηγούμενοι δίσκοι των Πυξ Λαξ είχαν πάει άπατοι και η συμμετοχή του Βασίλη Καρρά μάς άνοιξε μία τεράστια πόρτα», είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τη μέρα που ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή, με την είδηση του θανάτου του τότε να σκορπάει θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Χθες, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσιάστηκε στο θέατρο Άλσος η βιογραφία του, με πολλούς καλλιτέχνες να δίνουν το παρών.

«Όταν ο Βασίλης βγήκε από την εντατική μου έδωσε ένα σημείωμα για τη γυναικά του να το βάλω στο βιβλίο μου αν δεν ήταν κοντά μας. Έλεγε “Χριστίνα, σε αυτό το ταξίδι δε θα σε πάρω μαζί μου. Να μείνεις πίσω να βοηθάς τους ανθρώπους. Έχεις τρόπο εσύ γι’ αυτό σ’ αγαπώ”», είπε ο Θάνος Κανούσης, βιογράφος του.

Ο Φοίβος είπε από την πλευρά του: «Μας έφερε σε επαφή ο Αχιλλέας Θεοφίλου. Του έδειξα τα δύο πρώτα τραγούδια, “Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις” και το “Τηλεφώνησέ μου”. Του τραγουδάω στο αυτί το “Τηλεφώνησέ μου” και λέει στον Θεοφίλου “ψηλέ, αυτά είναι φούστα μπλούζα τραγούδια”».

Ο Γιώργος Λιάνης ανέφερε πως «κατάφερε να τον αγαπάμε όλοι. Όταν έφυγε τον αποχαιρετήσαμε σαν εθνικό τραγουδιστή», ενώ ο Φίλιππος Πλιάτσικας είπε: «Τον γνωρίσαμε ως Πυξ Λαξ όταν το 1993 τραγούδησε το “Άστη να λέει”. Οι προηγούμενοι δίσκοι των Πυξ Λαξ είχαν πάει άπατοι και η συμμετοχή του Βασίλη Καρρά μάς άνοιξε μία τεράστια πόρτα. Δεν ξέρω αν η καλλιτεχνική μας πορεία θα ήταν η ίδια αν δεν έλεγε το τραγούδι».

Πηγή: zappit.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.