Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συγκινεί ο Μάνος Βακούσης: “Έπαθα κατάθλιψη, έψαχνα μια εβδομάδα την μορφή του”

Μοιραστείτε το

O Μάνος Βακούσης βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός πρωταγωνιστής αναφέρθηκε με τρυφερότητα στην πρόσφατη απώλεια του καλού του φίλου και συναδέλφου, Ηλία Λογοθέτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάνος Βακούσης εξομολογήθηκε πως «η θνητότητα είναι ένα τεράστιο θέμα, το οποίο οι παππούδες μας έχουν ερμηνεύσει μαγικά. Ρώτησαν δηλαδή τον παππού Ηράκλειτο, «τι είστε;» και απάντησα «θνητός Θεός». Και «τι είναι ο Θεός;», «άνθρωπος αθάνατος». Σε μικρή ηλικία δεν έχουμε αυτή τη γνώση αλλά την αποκτάμε, εάν το θέλουμε. Είναι ένα πείσμα. Εγώ πιστεύω πολύ στο πείσμα του ανθρώπου και στη θέληση του ανθρώπου».

«Μεταξύ μας, κάνετε αυτό που κάνετε και κάνω αυτό που κάνω γιατί έχουμε πείσμα. Έτσι δεν είναι; Πείσμα στη θλίψη μας, πείσμα στον φόβο μας, πείσμα στο ότι ξέρουμε ότι είμαστε θνητοί και ξέρουμε ότι είμαστε πεπερασμένοι. Προχθές έφυγε ο Ηλίας Λογοθέτης. Ένας άνθρωπος με τον οποίο κάναμε παρέα και τα λοιπά, ένας άνθρωπος που δεν μπορούσες με τίποτα να πιστέψεις ότι θα «φύγει» αυτός. Μια εβδομάδα έπαθα κατάθλιψη, βέβαια, γιατί έψαχνα την μορφή του. Βέβαια, εδώ γίνεται τώρα το εξής».

«Η μορφή παντρεύεται με την μνήμη και η μνήμη έρχεται και λέει στο ίδιο το παρόν της ύπαρξης μας: «έλα να μιλήσουμε». Μιλάει με την μνήμη το παρόν μας, το σώμα μας, η ύπαρξη μας και συναντιέται με το τώρα. Είναι καταπληκτικό αυτό ή έτσι μου φαίνεται εμένα» πρόσθεσε, επίσης, ο Μάνος Βακούσης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Πηγή: zappit.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.