Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

“Το Μένος”: Ένα ανατρεπτικό θρίλερ μυστηρίου που δίνει μία άλλη διάσταση στα όσα συμβαίνουν

Μοιραστείτε το

O Άλεξ Μιχαηλίδης έγινε παγκόσμια γνωστός, όταν με το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα «Η σιωπηλή ασθενής»  πούλησε πάνω από 7.000.000 αντίτυπα σε πενήντα χώρες του κόσμου. Ακολούθησε το μυθιστόρημα «οι Κόρες»  και πρόσφατα «το Μένος». Η κάμερα της ΕΡΤ3, τον συνάντησε λίγο πριν την παρουσίαση του βιβλίου του στη Θεσσαλονίκη.
«Το μένος» διαδραματίζεται επί το πλείστον σε ένα νησί του Αιγαίου που δέρνεται από τους ανέμους, μία μεταφορά για το ψυχολογικό ξέσπασμα των ηρώων που τους οδηγεί στα άκρα. Η ψυχολογική διάσταση χαρακτηρίζει ούτως η άλλως τη γραφή του.

“Μ’ αρέσει να παίρνω ένα κλασικό δείγμα του είδους, όπως μία ιστορία της Άγκαθα Κρίστι, να εμπνέομαι από την πλοκή της και να τη συνδυάζω με μία βαθύτερη ψυχολογική περιπλοκότητα. Υποθέτω πως ενδιαφέρομαι περισσότερο να μάθω γιατί κάποιος σκοτώνει κάποιον παρά για το πώς το κάνει. Δεν ψάχνω στις εφημερίδες να βρω φόνους ν’ αντιγράψω, μ’ ενδιαφέρει να ιχνηλατήσω την παιδική ηλικία και την ψυχολογία των χαρακτήρων”, τόνισε, προσθέτοντας:

“Πιστεύω είμαι όλοι οι χαρακτήρες που γράφω. Προσπαθώ να με βάλω όσο περισσότερο γίνεται μέσα τους για να τους καταλάβω, αν πρόκειται να γράψω μία ιστορία σαν αυτή. Είναι σημαντικό να μπεις στη ψυχή, στην καρδιά και το μυαλό όλων τους. Και το πετυχαίνω κοιτάζοντας μέσα μου. Ο αφηγητής, ο ήρωας στο «Μένος» είναι περίπλοκος, σκοτεινός, δεν πιστεύω να είμαι τόσο σκοτεινός όσο αυτός. Αλλά ήταν ενδιαφέρον να φτάσω σε αυτό το σημείο. Επίσης είναι ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται τη διαδικασία της συγγραφής. Όπως είπες, γίνεται διάλογος μεταξύ του αφηγητή και του αναγνώστη σε σχέση με το τι αναμένουμε από την αστυνομική λογοτεχνία και του τι θα συμβεί αν εισάγουμε σύνθετους, ρεαλιστικούς χαρακτήρες σε μία ιστορία αυτού του είδους.”
Ο Άλεξ Μιχαηλίδης σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Κέμπριτζ, ξεκίνησε ως ηθοποιός, έγραψε τρία σενάρια που έγιναν ταινίες, άρχισε ψυχοθεραπεία και αποφάσισε να γράψει αστυνομικά μυθιστορήματα.
Στα 47 του έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Πριν καταπιαστεί με το νέο του βιβλίο που ήδη στριφογυρίζει στο μυαλό του, χτενίζει το σενάριο της ταινίας που ο ίδιος έγραψε με βάση το “Μένος”, που, όπως ακούγεται, θα έχει δυνατά ονόματα στο καστ και αναζητεί σκηνοθέτη. Προηγείται η «Σιωπηλή ασθενής» για την οποία σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.