Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

“Πάτι και Ρόμπερτ”: Μία παράσταση που διατρέχει τη ζωή και την πορεία της “ιέρειας της punk”

Μοιραστείτε το

Η παράσταση “Πάτι και Ρόμπερτ” παρουσιάζεται στο Θέατρο Μετροπόλιταν στη Θεσσαλονίκη, στις 12 και 13 Απριλίου και αφορά την ιδιότυπη σχέση ανάμεσα στην «ιέρεια της punk» Patti Smith και τον προκλητικό φωτογράφο Robert Mapplethorpe.

Σύμφωνα με την Χρύσα Ντομ, μουσικό και ηθοποιό, πρόκειται για μία τολμηρή ιδέα, με έξι πρόσωπα επί σκηνής να παραδίδουν μια ολοζώντανη αφήγηση όπου ο λόγος, οι εικόνες και οι κινήσεις μπλέκονται με τους ήχους μίας ηλεκτρικής κιθάρας.

Η Αλεξία Παραμύθα, σκηνοθέτρια και ηθοποιός, είπε ότι το έργο διατρέχει τη ζωή της διάσημης ποιήτριας και μουσικού και του εκκεντρικού φωτογράφου Robert Mapplethorpe που η δική της γενιά την γνώρισε κυρίως μέσω του συγγραφικού της έργου.

Είναι το καλοκαίρι του ‘67, το καλοκαίρι της αγάπης και των ταραχών, το καλοκαίρι που η Πάτι γνωρίζει στο Μπρούκλιν τον Ρόμπερτ και μπαίνουν χέρι-χέρι στο μονοπάτι της τέχνης, της πείνας και της μύησης, βρίσκοντας από κοινού έναν δρόμο προς την καλλιτεχνική ουτοπία.

H παράσταση συνθέτει θραύσματα από τη ζωή και το έργο της Patti Smith. Διατρέχει την πορεία των δύο καλλιτεχνών από την παιδική τους ηλικία και τα πρώιμα καλλιτεχνικά τους σκιρτήματα, τη γνωριμία τους στη Νέα Υόρκη στα τέλη των ‘60s, τη διαμονή τους στο περιβόητο Chelsea Hotel -το καταφύγιο των καταραμένων καλλιτεχνών-, την αναμέτρησή τους με την οικονομική ανέχεια, τη σεξουαλική αναζήτηση και την καλλιτεχνική αβεβαιότητα και, τέλος, την εκτόξευσή τους στη δόξα τη δεκαετία των ‘70s.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.