Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πιτσιλής για φοροδιαφυγή: Θα «ενοχλήσουμε» αυτούς που δεν έχουν συνδέσει POS με ταμειακές

Μοιραστείτε το

Ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την φοροδιαφυγή. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προχωρούν με σταθερά βήματα σε ενέργειες που περιορίζουν σημαντικά την δυνατότητα φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως ανακοινώθηκε οι δηλώσεις ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα είναι προσυμπληρωμένες. Ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις.

«Κάθε χρόνο όλες οι δηλώσεις είναι προσυπληρωμένες με τα δεδομένα που παίρνουμε από τους φορείς. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Φέτος για πρώτη φορά, είπαμε για 1.3 εκατ. εάν τα δεδομένα είναι σωστά, δεν χρειάζεται να το υποβάλλουν εκείνοι αλλά θα κάνουμε εμείς τη διαδικασία και μέχρι τις 26 μπορεί να γίνει μία τροποποιητική εάν υπάρχει λάθος. Θα αρχίσουμε να ειδοποιούμε με email τους πολίτες για αλλαγές. Σε myADEE app μπορούν να βλέπουν και το καθαριστικό τους εκεί».

Σε σχέση με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που αφορά «σαφάρι για αύξηση εσόδων από τα 10 δισ. της φοροδιαφυγής είπε:

«Δικό μας καθήκον και έργο μέσα από μία σειρά εργαλείων ψηφιοποίησες για την άμεση παρακολούθηση τω συναλλαγών είναι αυξήσουμε τα φορολογικά έξοδα χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους. Ετοιμαζόμαστε να ‘’ενοχλήσουμε’’ εκείνους που δεν έχουν συνδέσει τα pos. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και επιβάλλουμε πρόστιμα».

Τέλος, σε σχέση με όσους δεν ασφαλίζουν το αυτοκίνητό τους ή δεν περνούν το αυτοκίνητό τους ΚΤΕΟ, η ΑΑΔΕΕ θα μπορεί πλέον να το ελέγξει μέσα από μία ειδική.

«Έχουμε φτιάξει μία εφαρμογή τα κινητά των ελεγκτών που μπορεί να ‘’διαβάζει’’ την εικόνα και να βλέπει ο ελεγκτής εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ή είναι ανασφάλιστο το αυτοκίνητο και επιτόπου θα φτιάχνει το σημείωμα και να το στέλνει. Σε σχέση με πέρσι ο αριθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι διπλάσιος».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.