Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση αγροτών – Μητσοτάκη: Ζητούν αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδημάτων – Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις

Μοιραστείτε το

Αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδημάτων ζητούν οι Θεσσαλοί αγρότες σε συνέχεια της τρίτης συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως θετικό γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα επιμείνουν.

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι ακόμη, η άμεση αποστράγγιση της λίμνης Κάρλα, ενώ οι ίδιοι ζητούν και διαχείριση υδάτων για να μην «ερημοποιηθεί» η Θεσσαλία.

«Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών.

Στο μεταξύ, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ΕΡΤNews έκανε λόγο για άμεσες ενισχύσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στους πληγέντες.

Για τις ενισχύσεις των αγροτών, σημείωσε συγκεκριμένα:

«Μόνο οι ενισχύσεις, άμεσες και έμμεσες, των αγροτών, είναι περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ. Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε μισό δισ. είτε από τον ΕΛΓΑ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε ενεργοποιήσει, είτε από την κρατική αρωγή.

Περίπου μισό δισ. έχει μέχρι αυτή την ώρα έχει δοθεί στους αγρότες, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους. Όμως έρχεται περίπου άλλο ένα δισ. που ακολουθεί την πορεία των ενισχύσεων των αγροτών (…)

Τα 40 και πλέον εκατομμύρια που έχουμε δρομολογήσει για τα πρώτα δύο χρόνια ως αποζημίωση, ως ενίσχυση των ανθρώπων αυτών, να κατευθυνθούν με δίκαιο τρόπο στους έχοντες κτήματα που βρίσκονται κάτω από το νερό».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.