Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κασσελάκης για Συνθήκη των Πρεσπών: Η ΝΔ καπηλεύτηκε το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της

Μοιραστείτε το

Στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών επικέντρωσε την κριτική του στην κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης από το Κιλκίς όπου περιοδεύει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για «καπηλεία και κωλοτούμπες» σχετικά με τη Συμφωνία. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει με ψεύδη τον κ. Κασσελάκη και δειλιάζει μπροστά σε μία τηλεοπτική αντιπαράθεση

Πώς γίνεται διεθνώς να επικαλείται τη Συμφωνία και  ταυτόχρονα να τη θεωρεί «προβληματική» στο εσωτερικό; ρωτάει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Από εδώ από το Κιλκίς, είχα βγάλει ένα βίντεο μήνυμα σχετικά με τον πατριωτισμό της Συνθήκης των Πρεσπών, ο οποίος τώρα φαίνεται ξεκάθαρα στη χώρα μας ότι ήτανε απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος, από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μπερδεμένο μήνυμα με πολλές κωλοτούμπες. Κρίμα που δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι καπηλεύτηκε αυτό το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της», επισημαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Mε άρθρο του στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ο Στ. Κασσελάκης δίνει απαντήσεις για την επόμενη μέρα. Πριν από τρεις μήνες μας είχαν πεθαμένους και τώρα  έχουμε ανακάμψει αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά το δικό του μέλλον τονίζει χαρακτηριστικά:

Έχω έρθει για να μείνω. Στην πατρίδα μου. Στο κόμμα μας. Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είναι μία συνέχεια για μένα και το ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ξεκινήσαμε έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. (πηγή: ΕΦ ΣΥΝ)

Καλεί τους πολίτες  να δώσουν ξεκάθαρη εντολή για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν κονταίνει η αλαζονεία τη ΝΔ αν δεν ψηλώσει η προοδευτική αντιπρόταση. Προαναγγέλλει  καταστατικό  συνέδριο το Φθινόπωρο και απαντά στα περί συνεργασίας του χώρου της κεντροαριστεράς:

Δεν θα μπω σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων.  Το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από πάνω. Από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί. Η κοινωνία θα μιλήσει. Η κοινωνία θα ενώσει (πηγή: ΕΦ ΣΥΝ)

Στο Κιλκίς, ο Στ. Κασσελάκης, περνώντας από τα τοπικά γραφεία της ΝΔ χαιρέτισε όσους βρίσκονταν στο χώρο, υπογράφοντας σε καπελάκια της ΝΔ με τη φράση «Ομόνοια στην Ελλάδα μας».

Την ίδια ώρα, δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ .  Κάνει λόγο για απαντήσεις που κινούνταν και ενίοτε ξεπερνούσαν τα όρια των fake news, επισημαίνοντας:
«Μια συνέντευξη που το περιεχόμενο και το νόημα των απαντήσεων που δόθηκαν ήταν πανομοιότυπο: «πέντε χρόνια δεν προλάβαμε, αλλά ΘΑ κάνουμε». “ΘΑ φτιάξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. ΘΑ πατάξουμε την ακρίβεια. ΘΑ δυναμώσουμε τη δημόσια Παιδεία. ΘΑ αυξήσουμε τους μισθούς”. Το μόνο που φαίνεται να ξέχασε είναι το «ΘΑ σας κάνουμε γέφυρες κι ας μην έχετε ποτάμια»

Για προκλητικές διακρίσεις κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ,  σχετικά με την απόφαση, ότι το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τον τελικό του Conference Cup, θα δέχεται κατά απόλυτη προτεραιότητα τους VIP.

Το θέμα σχολίασε συνομιλώντας με πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι κι εκείνος το διάβασε αλλά δεν το πίστευε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.