Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν συζητά θέματα εθνικής κυριαρχίας – Δεν θα υποστηρίξουμε την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Μοιραστείτε το

Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρη στις θέσεις της στα ελληνοτουρκικά και δεν συζητά θέματα κυριαρχίας, γκρίζων ζωνών και την θρησκευτική μειονότητα επεσήμανε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη με αφορμή τον -εν εξελίξει- διάλογο, λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση των δύο πλευρών στην Αθήνα την Δευτέρα για τα ΜΟΕ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε συνέντευξη του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ανέφερε ακόμη πως δεν θα μπορούσε καμία ελληνική κυβέρνηση να παραιτηθεί από τις βασικές θέσεις της.

Αναφορικά με τα θαλάσσια πάρκα εκτίμησε ότι υπήρξε υπεραντίδραση και πως έχει την αίσθηση ότι δεν θα ασκήσει ουσιώδη επιρροή.

Σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ανεξαρτήτως της θέσης που έχει εκφραστεί η θέση της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη. Θα απέχει, δεν θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου γιατί δεν έχουν εκπληρωθεί θεμελιώδη ζητήματα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.