Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το Mount Olympus Boeing 727-200 πήρε τη θέση του στην ιστορία του Ελληνικού (βίντεο)

Μοιραστείτε το

Λαμπερή επίσημη εμφάνιση έκανε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου το αεροσκάφος της Ολυμπιακής “Mount Olympus Boeing 727-200” το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του Αριστοτέλη Ωνάση και τοποθετήθηκε την άνοιξη του 2024 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου στο Ελληνικό, στο ύψος του Γηπέδου Σουρμένων, στη νέα πλατεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, την πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η επιλογή του σημείου δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς εφάπτεται της επένδυσης του Ελληνικού και το αεροσκάφος έρχεται να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. «Κάθε τόπος έχει τα τοπόσημά της. Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι συνδεδεμένος με το αεροδρόμιο, την εξέλιξη της χώρας, αισθήματα χαράς, λύπης, αναχώρησης. Κυρίως είναι συνδεδεμένος με την Ολυμπιακή και τα όνειρα των Ελλήνων», είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.