Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών από παρβοϊό – Το παιδί έπαθε μυοκαρδίτιδα

Μοιραστείτε το

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ένα κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών κατέληξε στο γενικό νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Είναι το δεύτερο μωρό που πεθαίνει από παρβοϊό μέσα σε 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό παιδάκι νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες και συγκεκριμένα έως και προχθες, Σάββατο 6 Ιουλίου, οπότε και κατέληξε με πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ενδεικτικό του ιού αυτού ειναι οτι ανεβάζει την τροπονίνη και προκαλεί μυοκαρδίτιδα.

Το κοριτσάκι είχε νοσήσει από παρβοϊό, ο οποίος του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα. Το άτυχο παιδάκι είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και «έφυγε» από τη ζωή.

Είναι ένα από τα 5 περιστατικά που σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς 2 παιδιά εφυγαν από την ζωη.

Τι είναι ο παρβοϊός (Parvovirus B19);
Πρόκειται για το πιο γνωστό μέλος (γονότυπος) του γένους των ερυθροπαρβοϊών, που παίρνουν το όνομά τους από την ιδιαίτερη «αγάπη» που έχουν για προσβολή των πρόδρομων κυττάρων των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος.

O παρβοϊός B19 προσβάλλει αποκλειστικά τον άνθρωπο συνήθως την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου.

Οι τοπικές επιδημίες ή σποραδικές εξάρσεις μπορεί να ακολουθούν κύκλους επανεμφάνισης κάθε 4-10 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.