Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΕΟΔΥ: Σταφυλόκοκκος εντοπίστηκε στα δείγματα των σχολικών γευμάτων που αναλύθηκαν

Μοιραστείτε το

Τα πρώτα δείγματα αναλύθηκαν μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε κρατικά εργαστήρια, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Τα συνολικά εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη ενώ συνεχίζεται και η επιδημιολογική διερεύνηση, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Σχεδόν 63 μαθητές από επτά σχολεία της Λαμίας εμφάνισαν την προηγούμενη εβδομάδα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης έπειτα από κατανάλωση σχολικού γεύματος, ενώ σύμφωνα με το Mega ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης δηλητηριάστηκαν χωρίς όμως να έχουν καταγραφεί. Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την περασμένη Παρασκευή στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

Ο Χρήστος Παπαντώνης, μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 7ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» είπε πως έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίων της εταιρίας: «Πήγαμε στην εισαγγελία και κατόπιν στην αστυνομία. Οι μηνύσεις έχουν ξεπεράσει τις 30. Το μεσημέρι ένας γονέας μας έστειλε εάν είμαστε καλά μετά το φαγητό και έτσι καταλάβαμε τι συμβαίνει. Τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα με τα παιδιά. Δεν γίνεται να στέλνουμε υγιή τα παιδιά μας στο σχολείο και να γυρνάνε δηλητηριασμένα».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.