Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εντυπωσιάζει η άσκηση «Ηνίοχος» – Αρχίζει η διαμόρφωση της Ανδραβίδας σε «φωλιά» F-35

Μοιραστείτε το

Την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου σκέπασαν σήμερα τα φτερά του «Ηνίοχου», με τα μαχητικά εννέα χωρών να αναγκάζουν τους κατοίκους να στρέψουν τα βλέμματα στον ουρανό. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου συνομίλησαν με τις αποστολές, με τον Αρχηγό ΓΕΑ μάλιστα, να αποκαλύπτει πως η παραλαβή των «αόρατων» μαχητικών F-35 θα γίνει το 2028.

Μετά τον «Ηνίοχο» στην Ανδραβίδα θα διεξαχθεί η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ Ramstain Flag. Και στη συνέχεια ξεκινούν οι μελέτες για την μετατροπή της βάσης στην φωλιά του πιο προηγμένου μαχητικού, του F-35.

Ο Δημοσθένης Γρηγοριάδης Α’ ΓΕΑ επισημαίνει: «Το 2028 είναι η παραλαβή στις ΗΠΑ εκεί θα εκπαιδευτούν οι 16 πρώτοι ιπτάμενοι, νομίζω το 2030 θα φτάσουν στην Ανδραβίδα».

Από την Ανδραβίδα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης έστειλε ένα σαφές μήνυμα αποτροπής: «Η Ελλάδα έχει τέτοια αποτρεπτική ισχύ ώστε όποιος επιβουλέα κοιτάζει την Ελλάδα πρέπει να σκέφτεται ξανά δεύτερη φορά την οποία κίνησης αμφισβήτησης της κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ανέφερε πως: «Για εμάς εκείνο που έχει σημασία είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν την απαραίτητη αποτρεπτική ισχύ και ετοιμότητα. Για εμάς είναι έργο ζωής αυτό».

Ο «Ηνίοχος» θα συνεχίζεται ως την ερχόμενη Πέμπτη με περισσότερες από 100 απογειώσεις κάθε ημέρα ή νύχτα.

Επίσης συμμετέχουν F-18 της Ισπανίας. Όμως οι Ισπανοί δεν βρίσκονται μόνο στην Ανδραβίδα. Στις Σποράδες πλέει ο αεροπλανοφόρο Χουάν Κάρλος και τα στελέχη Ειδικών επιχειρήσεων που επιβαίνουν εκπαιδεύονται με Έλληνες πεζοναύτες».

Σχηματισμός αεροσκαφών που μετέχουν στην άσκηση, πέταξαν γύρω από την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.