Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άνοδος θερμοκρασίας – υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην ΝΔ Μαγνησία

Μοιραστείτε το

Μετά από τις λίγες ανάσες δροσιάς και θερμοκρασίες που ήταν ανεκτές τις προηγούμενες ημέρες, ήδη από χθες ο υδράργυρος ξεκίνησε την ανοδική του πορεία και μάλιστα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για έχει και διάρκεια. Από σήμερα οι άνεμοι στρέφονται σε ανατολικούς – νοτιοανατολικούς, δημιουργώντας υψηλότερες θερμοκρασίας, με τις μέγιστε τιμές κατά τους μετεωρολόγους να φθάσουν τους 38 – 39ο C.

Παράλληλα από σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην νοτιοδυτική Μαγνησία(πιο εστιασμένα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αλμυρού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.