Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Μοιραστείτε το

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη από ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα κατά την διάρκεια της τελετής του Αγίου Φωτός. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Το Άγιο Φως έχει ήδη αφιχθεί και διανέμεται σε όλη τη χώρα, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Το βίντεο που δείχνει τις ισραηλινές δυνάμεις να συλλαμβάνουν μέλος της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ενώ μέσα της Μέσης Ανατολής αναφέρονται στο περιστατικό.

Το βίντεο:

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για τη σύλληψη του φρουρού του Έλληνα πρόξενου στα Ιεροσόλυμα.

Η Κουμουνδούρου, καλεί τον Νίκο Δένδια «να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητεί την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά».​

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.