Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα»

Τη συμπόρευσή της με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, «Λαϊκή Ενότητα», ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
«Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη εργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί», τόνισε η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, όντας απαλλαγμένη από αυτούς που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν «βαρίδια».
«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός “βαρίδια και κατάλοιπα», υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών», σημείωσε η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής.
«Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές. Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας σε στιγμές κρίσιμες οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Η ενδεχόμενη ένταξη του Μάρτιν Σουλτς στην ιδιότυπη εκβιαστική σπείρα, που εκβιάζει το λαό και την επιβίωσή του, δεν δίνει ελπίδα. Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογική διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού», ανέφερε ακόμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών», είπε επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η ενσάρκωση της ελπίδας για νέες γενιές και περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας», συνέχισε η απερχόμενη Πρέοδρος της Βουλής.
Το παρόν στη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ραχήλ Μακρή, ο Γιάννης Σταθάς και η Μαρία Μπόλαρη.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης