Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022
00
22
00

Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη και προστασία του 8ώρου

Μοιραστείτε το

Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας το συλλαλητήριο και η πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και στόχο έχει να πλήξει βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία. Την κινητοποίηση στηρίζουν το ΠΑΜΕ, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστερά και συλλογικότητες εργαζομένων.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, φοιτητών και συλλογικοτήτων και παρά τη μεταφορά της αρχικά προγραμματισμένης για σήμερα 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου, με τα σωματεία να επικρίνουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ για προσπάθεια αποσυντονισμού του απεργιακού μετώπου. Εκτός από το ΠΑΜΕ τη διαφωνία τους με τη μεταφορά της απεργίας έχουν εκφράσει αρκετά σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

«Εφ.Συν.» – Εύα Παπαδοπούλου

Βασικά συνθήματα που ακούγονται είναι «Δεν ξεχνάμε ζωή και δικαιώματα» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, αντιστέκεται στη σύγχρονη σκλαβιά», «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «10ωρη Δουλειά, 200 ευρώ μισθός – αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή- οργανώσου τώρα για την ανατροπή».

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα

«Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν βελτιώνεται, δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο των συνδικάτων. 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσουμε τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το 8ωρο, ενάντια στη διευθέτηση που μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα, τη στιγμή που πρέπει να πάμε μπροστά. Που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν, για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους» πρόσθεσε.

«Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος όμως τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός», κατέληξε.

Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε και το πρωί της Πέμπτης από πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 
 
Οι κύριες απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για την επόμενη Πέμπτη (10 Ιουνίου), με το ΠΑΜΕ να καλεί στις 10 π.μ. στα Προπύλαια και τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αναμένονται επιπλέον καλέσματα από πρωτοβάθμια σωματεία, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.